Nem találod nagyi kedvenc süti receptjét, vagy nem sikerült a bejgli? Esetleg a rendelt süti nem ízlik vagy jobbra számítottál? Pedig biztosan te is szeretnéd elkáprásztatni a vendégsereget karácsonykor. Aggodalomra semmi ok! Mutatunk neked két gyors karácsonyi édességet, amikkel biztosan sikert aratsz!
1. Habcsók
Ezzel a habcsók recepttel biztosan sikerül csókot csenni a karácsonyi fagyöngy alatt.
Hozzávalók:
– 2 tojásfehérje
– 100 g cukor
– csipet só
– 1 teáskanál ecet vagy citromlé
Elkészítés:
1. A tojásfehérjéket a csipet sóval kezdjük el felverni.
2. Amikor már habos kezd lenni, fokozatosan adagoljuk hozzá a cukrot, és verjük tovább, amíg kemény habot nem kapunk.
3. Adjunk hozzá egy teáskanál ecetet vagy citromlevet, ami stabilizálja a habot.
4. A habot egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat formálunk vagy a habzsák segítségével nyomjuk ki.
Bátran kísérletezzünk! Kipróbálhatjuk a cukorpálca formát, vagy a karácsonyi koszorút. Használjunk ételfestéket a színes darabokhoz!
5. 100 °C-ra előmelegített sütőben 1-1,5 órát szárítjuk, amíg száraz és ropogós lesz.

2. Portugál narancsos piskóta
Igazi citrusos ízvilág, szaftos piskótával melynek illata betölti otthonunkat!
Hozzávalók:
– 4 tojás
– 120 g cukor
– 120 g liszt
– 1 narancs reszelt héja és leve
– csipet só
Elkészítés:
1. A tojásokat a cukorral és a sóval habosra verjük.
2. Fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, miközben óvatosan keverjük.
3. Ezt követően belekeverjük a narancs reszelt héját és a levét is. A legjobb ha bio narancsot használunk.
4. A masszát egy sütőpapírral bélelt, 20 cm-es formába öntjük.
5. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük, amíg megsül és aranybarna lesz.
6. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni, és opcionálisan díszíthetjük porcukorral.

Ha igazán szaftos süteményre vágyunk, egy fél narancs levét keverjük el egy evőkanál porcukorral és locsoljuk meg ezzel a keverékkel a már kész, kihűlt süteményt.
Kellemes sütögetést kívánunk!
Ezek a cikkekink is érdekelhetnek:
0 200