Élményeket adunk.

A LEGSZEBB VIDÉKI ADVENTI VÁSÁROK

Az adventi időszakban számos vidéki városban egyre hangulatosabb, szebb és különlegesebb adventi vásárral és ünnepi programokkal várják Önöket. Megcsodálhatják a fényárban pompázó tereket, a feldíszített utcákat, a fabódék között sétálva válogathatnak a kézműves portékák között, miközben fahéj, szegfűszeg, forralt bor vagy sült gesztenye illata árad a levegőben. Töltsenek el egy-két napot valamelyik városban, és a látnivalók megtekintése mellett élvezzék a karácsonyi hangulatot, hiszen ahány város, annyi élmény!

0 1 205

Szegedi karácsonyi hetek

A Dóm téri kézműves adventi vásár mellett jégszobrászok látványshowja, hatalmas szalmalabirintus, esténként a Szegedi Fogadalmi Templom falain fényfestés varázsolja el Önöket. A Széchenyi tér igazi találkozópont lesz, ahol számtalan szórakozásra lesz lehetőség: benevezhetnek a Szegedi Mézeskalács-készítő Versenyre vagy a Szegedi Téli Játékokra, mely egy virtuális téli bajnokság egy gigantikus LED-falon. A két fő helyszín mellett számtalan meglepetésprogrammal és egy imádnivaló gasztrohelyszínnel is várják Önöket: ha megéheztek az ünnepi forgatagban, a Dugonics téren karácsonyi lacikonyha, melegedő és forralt borozó is működik.

2017. november 24. – december 24.
Szeged, Dóm tér, Széchenyi tér, Dugonics tér
facebook.com/szegedikaracsony

Debreceni advent

Az advent kezdetével évről évre a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal ünnepel Debrecen. Idén a három vasárnapon (december 3., 10., 17.) és a szentestét megelőző szombaton (december 23.) térjáték, ünnepi gondolatok, gyertyagyújtás és nagytemplomi adventi koncertek várják a közös ünneplésre vágyókat a város főterén. Debrecen ünnepi fényei december 3-án gyulladnak ki, idén először a Régi Városháza is fényárban úszik majd. A folyamatos programkavalkádról az adventi színpad eseményei gondoskodnak. A Kossuth téren és a Piac utcán november 26-án nyit a Debreceni Adventi Vásár, amely többek között egyedi kézműves termékekkel, ellenállhatatlan finomságokkal, lélekmelegítő forralt borral várja – közel 100 faházban – a karácsonyra készülődő vásárlókat. Az adventi forgatag egy több mint 30 méter magas óriáskerékkel is kiegészül, mely a teljes adventi időszakban a kíváncsiskodók rendelkezésére áll.

2017. november 26. – december 23.
Debrecen, Kossuth tér, Piac utca
www.fonixinfo.hu

Eger Advent – Több, mint egy ünnep

Az Eger Advent 2017 programsorozat a legjobb választás az ünnepi készülődésre. Valódi családi kikapcsolódás és feltöltődés karácsony előtt. A csodás barokk belváros, benne a legendás Dobó tér, a Gárdonyi tér és a Végvári vitézek tere impozáns ünnepi fényruhába öltözik, amit a vár díszkivilágítása tesz utánozhatatlanná. A színpadon közel 100 fellépő, köztük Török Ádám és a Mini, Harcsa Veronika, Lóci játszik, Group’n’ Swing, United Experience & Tóth Vera, Radics Gigi, ACid/DC feat. Baricz Gergő, Ferenczi György, Opitz Barbi koncertjén szórakozhatnak.

A Jégpalota, kézműves játszóházzal, fotósarokkal, diakuckóval és kreatív sütiműhellyel, a gyermekeknek nyújt varázslatos élményt. A karácsonyi vásár a város kereskedőivel és vendéglátósaival közösen erre az alkalomra készült kínálattal, menüajánlatokkal, kiváló borokkal és forraltbor-különlegességekkel csábítják az érdeklődőket.

2017. november 26. – december 24.
Eger, Dobó tér, Gárdonyi tér, Végvári vitézek tere
www.egeradvent.hu

Advent Győrben

Az Advent Győrben programsorozat varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkínálattal várja az érdeklődőket az egész országból. A fesztivál ideje alatt Győr a Fények Városaként ejti ámulatba vendégeit. A belvárosban betlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája, jégpálya és óriási adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét. A Széchenyi tér egyedülálló zenés fényjátékai, fénycsóvái, a csodás színekben táncoló fénnyel festett épületei, a lenyűgöző díszkivilágítás, a forralt bor és a sült gesztenye csábító illata mellett a város multikulturális programkínálata nyújt tartalmas kikapcsolódást.

2017. december 1–23.
Győr, belváros
www.gyor.hu

Fehérvári advent

Az ünnepi díszbe öltözött székesfehérvári belváros mesés kirándulásra hívogat advent hétvégéin. Különleges fények, meghitt hangulat, 3D-s animációs épületvetítések, rangos előadók az adventi színpadon – ezért érdemes útra kelni! A forralt bor illatú vásári forgatagot képeskönyvbe illő művészeti installációk színesítik, meseanimáció fut a házfalon, elvarázsolva a felnőtteket is. Diótörő katona, mézeskalács baba, titkot rejtő ajándékdoboz, a város karácsonyfája körül futó kisvonat, vagy épp a játékmackó mellett készíthetnek emlékezetes fotókat a családi albumba. Az adventi kuckóban a családdal közösen készíthetnek ajándékot a kézműves foglalkozásokon, mézeskalácsot süthetnek, de akár meseolvasással vagy diavetítéssel is eltölthetik az időt.

2017. december 1–24.
Székesfehérvár, belváros
turizmus.szekesfehervar.hu/rendezvenyek

Pécsi adventi kézműves- és mesevásár

Az adventi időszak heteiben kórusok éneke, forralt bor illata hatja át az ékszerdobozzá váló Széchenyi teret. A helyi lakosokkal együtt válogathatnak a kézműves portékák között, csodálhatják a fényfestést, az épületvetítéseket, esténként pedig közösen várhatják a varázslatot, szem- és lélektanúi lehetnek a vasárnapi gyertyagyújtásoknak. A Széchenyi tér a vásár idejére a mesék, az ízek, az illatok, a közös élmények és a meghitt hangulatok terévé változik. December 9-én az ünnepi hangolódás jegyében egy teljes napon át kínál karácsonyváró családi programokat a Zsolnay Negyed.

2017. december 1–24.
Pécs, Széchenyi tér
www.iranypecs.hu

Advent Szentendrén

Szentendre történelmi belvárosa hagyományosan – immár tizenkettedik éve – ünnepi díszbe öltözik adventtől vízkeresztig. Öt héten át a város sokszínű programkínálattal várja Önöket: advent vasárnapjain gyertyagyújtással a Fő téren, Adventi vásárral a Dumtsa Jenő sétálóutcában, valamint egyházi -és gyerekprogramokkal, koncertekkel és kiállításokkal. A Szentendrei Teátrum téli évadának kínálatában új bemutató, meghívott színházi előadás, gyerekelőadás és hangverseny egyaránt megtalálható. A szentendreiek az óévet a Fő téren, a Csavard fel a főteret! programmal és The Bits – Beatles Emlékzenekar koncerttel búcsúztatják, az újévet pedig a Söndörgő fellépésével köszöntik.

2017. december 2. – 2018. január 7.
Szentendre, belváros,
www.szentendreprogram.hu, facebook/AdventSzentendrén