Élményeket adunk.

Az őzlábgomba volt 2023 legkeresettebb alapanyaga a google szerint. Kipróbáltuk!

0 116

Őzlábgombás tészta recept

Hozzávalók:

– 250 g friss Őzlábgomba
– 300 g tészta (pl. spagetti, tagliatelle vagy csőtészta)
– 3 evőkanál olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
– 1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva
– 1 csokor petrezselyem, finomra vágva
– 1 dl tejszín (opcionális)
– Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
– Reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
őzlábgomba

Elkészítés:

 
1. Mossunk meg alaposan és válasszuk szét a Őzlábgombát, majd vágjuk fel vékony szeletekre. Ha a gomba túl nagy, akkor előtte félbevághatjuk.
 
2. Forraljunk fel bővizet és adjunk hozzá sót. Főzzük ki a tésztát a csomagoláson jelzett idő szerint, majd szűrjük le.
 
3. Eközben egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon. Adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk őket aranysárgára.
 
4. Adjuk hozzá a felvágott Őzlábgombát a serpenyőbe, majd pirítsuk további 2-3 percig, amíg a gomba megpuhul és enyhén barna lesz.
 
5. Ha szeretnénk, öntsük hozzá a tejszínt a serpenyőbe, majd főzzük további 2-3 percig, amíg kissé besűrűsödik. Ha nem szeretnénk tejszínes szószt, akkor ez a lépés kihagyható.
 
6. Adjuk hozzá a frissen vágott petrezselymet a gombához, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük össze alaposan.
 
7. Keverjük össze a kifőtt tésztát és a gombás szószt egy nagy tálban, hogy jól összekeveredjenek.
 
8. Tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezán sajttal a tészta tetejét, majd frissen őrölt borssal és petrezselyemmel díszítsük.
őzlábgomba
Az őzlábgombás tészta ínycsiklandó és könnyen elkészíthető étel, amelynek a párosítása a tészta és a gomba tökéletes ízélményt nyújt. Jó étvágyat!
 
Ez a cikkünk is érdekelhet: