Élményeket adunk.

Átlátszó „hógömb” védi a Vörösmarty tér ékét: november 17-én nyit a Vörösmarty Classic Xmas

0 94

November 17-től karácsonyi díszbe öltözik Budapest belvárosának egyik legnagyobb karácsonyi tere: nyit a  Vörösmarty Classic Xmas, amely tavaly megújult arculata mellett idén újabb látványosságokat is ígér. Válogatott, minőségi kiállítók,  a klasszikus karácsonyi tradícióhoz illő kézműves termékek és gasztronómiai kínálat, többek között fix áras, 1500 forintos ételek is várják az adventezőket. 

2022-ben esztétikus, új ruhát kapott, idén pedig már teljes szépségében, egy átlátszó „hógömbbe” burkolva áll majd a tér közepén a Vörösmarty szobor a Vörösmarty Classic Xmas vásári forgatagában. 

De nem ez lesz az egyetlen újdonság Budapest legrégebbi, tavaly megszépült karácsonyi vásárában. A tér középpontjában álló szobor köré ledfal épül, amely egyfajta multimédiás információs pontként is szolgál, hiszen a sokrétű információs tartalmak mellett a látogatók akár a felületen egy QR kóddal aktiválható közösségi játékban is részt vehetnek, egyedi élménnyel kiegészítve a vásározást. 

Itt kap helyet az a grandiózus fényfüzér, amely a tavalyi évhez hasonlóan várhatóan idén is majd az egyik legnépszerűbb szelfi pontnak bizonyul, csakúgy mint a Váci utca felől a Vörösmarty térre érkezőket fogadó zöld és piros színekben pompázó, gyönyörűen díszített, grandiózus Classic Xmas-karácsonyfa is. 
Vörösmarty Classic Xmas karácsonyfaA vásár egyik kiemelt látványossága lesz a Kristálypalotán díszelgő óriási karácsonyfa dekoráció, és a tér népszerű attrakciójának ígérkezik a gyerekek kedvence, egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút is, amelyre az arra felülő családok testközelből gyönyörködhetnek a Vörösmarty téri Oroszlános kút ünnepi díszítésében. 

Idén látványos multimédia-kiállítás is várja a Vörösmarty térre érkező látogatókat, akik az Alice Csodaországban  fény-installációként testet öltött mesealakjai között sétálva elmerülhetnek a híres mese varázslatos képzelet birodalmában.

A Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói a hagyományos magyar étel és ital kultúra karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó kulináris értékeit képviselik és kínálják a közönség számára. Kürtőskalács variációk, mézeskalács, klasszikus karácsonyi ételek, házias ízek – lángos, rétes, flódni, sült gesztenye, gulyás udvari fogásokés a töltött káposztától a bbq falaton át egészen az ízletes kolbászig – vásári ételek sora kerülhet a látogatók tányérjára.

A tavalyi évhez hasonlóan, a szervezők idén is gondoskodtak róla, hogy minden pénztárcának megfelelő étel- és ital kínálat várja a látogatókat: lehet majd borpárosítással ajánlott menüt is választani, de kivétel nélkül minden nagykonyhánál elérhető lesz naponta egy olyan étel is, amelyet 1500 forintos fix áron vásárolhatnak meg a látogatók. 

A kézműves kiállítók a hagyományőrzés jegyében válogatják össze tradicionális, kézműves termékeikből álló portékájukat, amelyek A rendezvényen megjelenő sokszínű, tipikusan magyar kézműves tárgyi kultúra darabjait bemutató kiállítók mellett edukációs helyszínként lesz felállítva az a kézműves ház, ahol az érdeklődő gyerekek hétvégente különböző kézműves fortélyokat bemutató foglalkozásokon vehetnek részt. 

A Vörösmarty Classic Xmas szervezői a kiálltók mellett támogatói helyet biztosítanak a Heim Pál Gyermekkórháznak is.   

A Vörösmarty Classic Xmas november 17-től december 31-ig várja az érdeklődőket Budapesten, a Vörösmarty téren.
Vörösmarty Classic Xmas

Nyitvatartás

Általános nyitvatartási idő: 

  • Hétfő-csütörtök: 11.00-21.00 óra
  • Péntek- szombat: 11.00-22.00 óra.                     
  • Vasárnap: 11.00- 21.00 óra                                   

Egyedi nyitvatartási idő:
Karácsony:

  • 2023. december 24.: 10.00 – 14.00 óra
  • 2023. december 25.: 12.00 – 18.00 óra
  • 2023. december 26.: 12.00 – 18.00 óra

Szilveszter (2023.december 31.)

  • Vendéglátás: 11:00 – hajnali 03:00 óra

2022-es Vörösmarty Classic Xmas videója: https://www.youtube.com/watch?v=l-XPKCJOfYk Web: www.vorosmartyclassicxmas.hu
Facebook: www.facebook.com/vorosmartyclassicxmas
Instagram: https://www.instagram.com/vorosmartyxmas/