Élményeket adunk.

NHL – SZÁZ ÉV CSAK A KEZDET

A négy nagy észak-amerikai liga nem csak hirdeti magáról, hogy a világ legerősebb bajnokságát náluk rendezik. Az amerikai foci, a baseball és a kosárlabda mellett a jégkorongra is igaz, színvonalában nincsen párja hasonló pontvadászatnak az univerzumban.

0 811

Az NHL-re ugyan szűk egy évtizede megpróbált ráijeszteni az orosz bázissal létrehozott KHL, de mint utóbb kiderült, ennek a ligának a vezető szerepe maximum csak arra a rövid időszakra volt tehető, amikor bérvita miatt nem volt bajnokság a tengerentúlon. Presztízsében, elismertségében, nézettségben és dollármilliókban sem lehet felvenni a versenyt a 100 éves öregúrral. A világ leghíresebb sportrófeájáért, a Stanley Kupáért küzdeni mindenek felett áll ebben a sportágban. Az elmúlt öt téli olimpiát leszámítva az ötkarikás játékok jégkorongtornájának színvonala sem érhet az NHL nyomába.

A legnagyobb háború

Amikor a világ egyik legjobb jégkorongozója, Alekszander Ovecskin is azt mondja, ugyanúgy szereti tengerentúli csapatát, a Washington Capitelse-t, mint az orosz válogatottat, az tőle sokat jelent, még akkor is, ha a Pravdának nem ugyanezt nyilatkozná. Ugyanakkor az, hogy az NHL vezetése olimpia-ügyben is sakkban tudja tartani a klubtulajdonosokat, a hazájuk iránt végsőkig küzdő legnagyobb sztárokat és a teljes Nemzetközi Olimpiai Bizottságot is, hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő.

Magyarán a következő két szezont érdemes lesz minden jégkorongszurkolónak kiélveznie a Spíler TV képernyője előtt ülve, mert minden idők legnagyobb háborúja van a láthatáron az NHL vezetése és a játékosokat képviselő szervezet között.

Aki látott már élőben akár egyetlen NHL meccset, az tudja, hogy egy jégkorongtalálkozónál többről beszélünk. Mi, a műsorkészítők azon leszünk, hogy a helyszín varázsát a képernyőre is oda tudjuk tenni. Igazán felemelő érzés, hogy olyan háttérrel, mint amit a tengerentúli tévéközvetítések jelentenek, ennek a show-nak mi is fogaskerekei lehetünk.

A tempót bírni kell

A tempót persze bírni kell, nem csak a játékosoknak, hanem nekünk, műsorkészítőknek és a nézőknek is, mert az a terhelés, amelyet most is biztosítunk, meccsszámban és összefoglaló műsorokban egyaránt embert próbáló lesz.

Innen nézve tehát nem kell kétségbe esni, mert a világ legnagyobb jégkorongbiznisze biztosan nem lesz az enyészet martaléka még jó darabig. Azok az alapok, amelyeken a világ legjobb jégkorongligája, az NHL áll, egy irigylésre méltó talapzat és méltán hirdeti magáról a fenti jelmondatot: Száz év csak a kezdet.

Szerző: Léderer Ákos, a Spíler Tv kommentátora