Élményeket adunk.

APP-INESS FORRADALOM

Szeretnéd a szokásaidat egészségesebbé tenni? Számos alkalmazás segíthet az életmódváltásban! Az okostelefonok és az intelligens karórák korszakában a boldogság egy kattintásnyira van: virtuális személyi edzőt, meditációs készségeket fejlesztő programot, alvásoptimalizáló ébresztőt, vagy akár hangulatkövető naptárt is letölthetsz a mobilodra.

0 806

A legújabb felmérések szerint közel 97 000 mobilalkalmazás érhető el az egészséges életmód témájában. A legnépszerűbb 10 ingyenes app pedig 4 millió letöltést generál naponta, míg a fizetős alkalmazásokat napi 300 000-szer töltik le.

Vitathatatlan, hogy az egészség- és fitneszapplikációk korát éljük. Segítségükkel nem csak motiválhatjuk magunkat az életmódváltásban, de figyelemmel követhetjük szokásainkat, fejlődésünket, megtanulhatunk lazítani, sőt új túra- és futóútvonalakat fedezhetünk fel. Ismerd meg az év legnépszerűbb app-jeit!

Ki a szabadba!

Runkeeper – Az alkalmazás minden útvonalat rögzít, legyen szó futásról, túrázásról, biciklizésről. Szinkronizálható más népszerű eszközökkel is, mint a MyFitnessPal, a FitBit vagy a Jawbone, így minden lépésed rögzítve lesz nagyobb rálátással a napi mozgásszintedre.

Spotify running – A megfelelő ütemű zene nem csak motivál futás közben, de eredményesebbé is teszi a tréninget. Kutatások szerint a megfelelően megválasztott zene 15%-kal növeli az erőnlétet futás közben. A Spotify zenei alkalmazás futó verziója méri a kocogás gyorsaságát, és a tempóhoz kínál megfelelő zenét. Emellett lehetőséged van kedvenc zeneszámaidra is kocogni. Az ütem csak rajtad múlik!

Yonder – Szeretsz túrázni, hegyet mászni vagy síelni? Az alkalmazás nem csak szuper útvonalakat és tippeket ajánl, de egy online közösséget is, ahol az átélt élményeket megörökítheted és másokkal is megoszthatod. GPS segítségével az app beméri jelenlegi tartózkodási helyedet, és Instagramszerű felületével rögtön kilistázza neked más túrázók tapasztalatait.

A lelki békéért

H*nest meditation – Ez az alkalmazás egy stresszes nap után meglepően hasznos lehet a feszültséglevezetésben. A 2, 5, 10 és 15 perces vezetett meditációkat kínáló app tartalmának felét ugyanis kisípolhatnánk. Ha szeretnéd levezetni a fáradt gőzt, vagy egyszerűen csak egy jót nevetnél, a zseniális humorral összeállított, ám káromkodással tarkított meditációk biztos emlékeztetnek arra, hogy nem kell mindig túl komolyan venni az életet.

Headspace – Az alkalmazás kifejezetten azoknak ajánlott, akik kezdők a meditáció terén. Az ötletes és viccesen illusztrált appen beállítható, hogy mely napszakban emlékeztessen a meditálásra, sőt az elvégzett gyakorlatok egymásra épülnek, így fejleszthető velük a koncentrációs készség is. Ha szeretnéd megtanulni lépésről-lépésre, hogyan szabj határt a gondolataidnak, ez az app neked való.

MoodTrack – A pszichológusok által fejlesztett app egyfajta anonim hangulatközösség, ahol név nélkül megoszthatod másokkal érzéseidet. Az alkalmazás emellett rögzíti minden hangulati bejegyzésedet, így később megnézheted, milyen az átlagos hangulatod. Ha tanácsra van szükséged, bátran fordulhatsz a tagokhoz. Míg ha egy bejegyzés megérint, te is meghallgathatsz, segíthetsz másokat.

Több mint testőr

Yazio – Legyen szó fogyásról vagy izomépítésről, a világ legnépszerűbb kalóriaszámláló appje a segítségedre lehet. Közel 1 millió élelmiszer tápértékéhez (kalória, zsír, fehérje, szénhidrát) férhetsz hozzá. Mozgás- és étkezési naplót vezethetsz, majd célod alapján tanácsokat is kaphatsz, mely élelmiszerek passzolnak terveidhez a leginkább. Facebook-csoportján pedig motivációra találhatsz, és tippeket oszthatsz meg a többi felhasználóval.

Zova – Zara segítségével, a Zova alkalmazás intelligens virtuális személyi edzőjével, minden fitneszcélodat elérheted. Az app tényleg mindent tud rólad. Ingyenes verziója már számos rövidebb tréninget tartalmaz. Zara pedig hozzáférhet más app-ekhez is, kiértékelve a napi mozgásszintedet, és céljaidat szem előtt tartva tanácsol neked különböző aktivitásokat.

TinyBeans – Az app segítségével megörökítheted csemetéd legszebb pillanatait, babanaplót készíthetsz és emellett információt kaphatsz arról, hogy az adott fejlődési szakaszban milyen új képességeket sajátít el épp a baba. A babanaplót letöltheted az azonos nevű honlapra is, sőt fotókönyvet is készíthetsz az app segítségével.

Legyél tudatosabb!

Waterlogged – Rendszeresen elfelejted a vízivást? Ez az alkalmazás emlékeztet arra, hogy mikor kell innod. A mobil képernyőjére kihelyezett logó a vízfogyasztásoddal változik: először egy üres üveggel kezded a napot, majd ha rendszeresen regisztráltad a napi vízfogyasztásodat, egy teli palackkal térhetsz nyugovóra.

Recovery Record – Az appet eredetileg evészavarral küszködőknek tervezték, de nagyon jól használható fogyáshoz, tudatosabb étkezéshez is. Segítségével megismerheted az evés pszichológiáját, azt, hogy élelmiszer választásaidat miként befolyásolják külső tényezők. Az alkalmazásban étkezési napló vezethető, célokat is tűzhetsz ki vele, sőt jutalompontokat is kapsz, ha eléred azokat. Kitűnő motivációs app, nem csak fogyni vágyóknak!

SleepBot – A pihentető alvás nem csak a kiegyensúlyozott hétköznapokhoz nélkülözhetetlen, de erősíti az immunrendszert, sőt segít a fogyásban is. Az alkalmazás figyelemmel követi az alvási ciklusaidat, és akkor ébreszt, amikor a legkönnyebb felkelned. Az alvásnapló segítségével pedig megtudhatod, hogy mennyire vagy jó alvó, és mikor érdemes lefeküdnöd, hogy pihentetőbb legyen az éjszaka.

A következők is érdekesek lehetnek