Élményeket adunk.

Semjén Nóra alias Anyakivan: Itt mindenki építhet magának színpadot!

0 362

A boros jógával kezdődött minden. Őszinte, szókimondó, ironikus. Sok olyan témában készít videót vagy posztot, ami mindenkit érint. Nem csak vicces, de érzékeny is, toleranciára biztat és általa megismerheted az anyaság minden oldalát. 

Mit adott a hírnév?

Nekem nehéz ügy ez az önbizalom kérdés, mindig imposztor szindrómával küzdök. Állandóan azt gondolom, hogy kevés, amit csinálok, nagyon nehezen ismerem el magamat. Például volt egy munkám, amit leadtam és azzal kezdte a főszerkesztő, hogy nagyon jó, amit csináltam, de mondott két olyan dolgot, amiben javítást kért. Én ezt úgy éltem meg, hogy rossz volt, amit csináltam. A főszerkesztőm hívta fel a figyelmemet: – Hallottad, amit mondtam? Nagyon jó volt amit csináltál! Nagyon tetszett!

Bárki gondolhatná, hogy elég elismerést kapok és tényleg kapok is. A posztok alatt is láthatod, de privát üzenetet is rengeteget írnak, amiben megköszönik, hogy milyen sokat jelent nekik ez az oldal. Szóval ad valamiféle plusz önbizalmat, úgy érzem, vagyok valaki, mert bizonyos körökben ismernek. Anyagilag meg szintén ad egy biztonságot, több lábon tudok állni. Úgy érzem, ebben az influenszerkedésben van még több lehetőség.

Hogy negatívat is mondjak: nagyon rosszul veszem a kritikát. Rosszul esik, ha rólam beszélnek vagy írnak pl. a Redditen. Az is rosszul esik, ha kritizálják az anyaságomat. De a legrosszabb, amikor a gyerekeimet kritizálják, szerencsére ez minimális. 

Legfőbb eszközöd az irónia, önirónia. Mi van, ha olyannal találkozol, aki ezt nem érti. Hogy kezeled?

Nincsenek olyan emberek körülöttem, akik nem értik a humoromat. A legjobb barátnőm hívott fel még régebben (aki szintén ilyen típusú humorral bír), hogy az új társaságában nem érti senki a viccet. Ez velem is előfordult már. De hát ha el kell magyarázni, a viccet az már régen rossz. 

Kaptál már olyan kritikát, aminél azt gondoltad, hogy el kell menned egy szakemberhez?

Szerintem egyébként is el kell mennem szakemberhez (nevet). De leginkább Benjámin videója alatti b***zás viselt meg. Arról a videóról beszélek, amiben a haját csinálja. A poszt alól kb. 300 kommentet töröltem, a mai napig jön egy-egy újabb. Szerencsére a gyereket semennyire nem viselte meg, mert bekövette 5000 csaj az instán (nevet). Benjámin eléggé biztos a saját férfiasságában, szóval őt nem sikerült elbizonytalanítani, de társadalmi szinten aggasztó, hogy ez megengedhető itt. Ha itt, ebben az országban lehet megkülönböztetni, akkor miért ne lehetne egy insta poszt alatt. Elkeserítő! 

Van benned kényszer, hogy posztolj?

Igen, nagyon rossz érzés! 2-3 naponta már minden bajom van, hogy posztolnom kéne. Mivel mindent én csinálok az oldalon a szerződések aláírásától, forgatástól a vágásig, ezért ha nem csinálom akkor nincs. Mintha egy szalmabálát gurítanál, ha nem tolod akkor nem gurul. Nagy a nyomás, hogy toljam.

Semjén Nóra, Anyakivan

Foglalkoztat, hogy kikövetnek emberek, mert nem posztoltál? 

Nem, ezen nem aggódom, de azért eszembe jut, hogy vajon meddig vagyok érdekes. Meddig leszek vicces? Van egy komoly oldalam, de ha azt próbálom megmutatni – pl: Interjú a szülés utáni depresszióról -, alig érte el a tízezres megtekintést. Ezzel szemben Marcival, a férjemmel közös videónk a gyerekvállalás előtt és utáni téma pedig 1.1 millió megtekintésnél jár. Nagyon szeretnék értéket adni.

Nekem nagyon tetszik, hogy készítesz komolyabb anyagokat is, mert így leszel megkülönböztetve más influenszerektől.

Nem is szeretnék felszínes lenni. De ha bárki egy kicsit jobban megnézi az oldalt, akkor észreveszi, hogy nem nagyon van egysíkú humor az oldalamon. 

Eredeti szakmád szerint bábszínész vagy. Van még terved a jövőben ezzel?

Valószínűleg nincs. Sajnos nem jól jöttem el a Bábszínházból. Ez fájó pont nekem, még most is. Nagyon szerettem csinálni, igaz szorongtam a színpadon, de akkor is szerettem ezt a szakmát.

Hogy lettél influenszer?

Az elejéről kezdem. A Színművészeti alatt éreztem, hogy ez nem az én utam és felvételiztem a televíziós osztályba, de Anyukámék hatására maradtam a bábszínész szakon. Szerintük színészként még lehettem volna tévés, de tévésként színész nem. Én ezt nagyon megbántam, mert úgy éreztem, hogy ott lett volna a helyem. A Marci a tévés osztályba járt, ott ismerkedtünk össze. A Máté Krisztához bejárkáltam órákra hallgatni őt. Nagyon azt éreztem, hogy nem vagyok a helyemen. Kicsit féltékeny voltam a Marcira, hogy ő pedig igen. Később hasonló történt, mert Marci a Centrál Mediában kezdett el dolgozni, és  éreztem a vágyat, hogy azt én is kipróbálnám! Oda is kerültem. De ezt annak köszönhetem, hogy kirúgtak a Bábszínházból. Akkor csináltam meg a “boros jógás” videómat, és azzal kezdődött minden. Most pedig azt csinálom, amit szeretek. 

A szereplési vágy teret kapott az influenszerkedésben? Megtaláltad önmagad? 

Igen, de nagyon szeretek gyerekkel és gyerekeknek játszani még mindig. Sokan húzzák le a Social Media-t – erről biztos készítek egy videót! – de az a helyzet, hogy itt mindenki építhet magának színpadot! A színészi lét azért arról szól, hogy megkapod-e a hőn áhított szerepet. Én nem várok, magamnak osztok feladatokat. Sőt, másoknak is (nevet)! Ez egy jó felület, jól lehet használni. Azok fújnak rá valószínűleg, akik nem tudják használni. Sok érték van itt, persze sok a szemét is. 

Mi van, ha a gyerekek többet nem akarnak szerepelni?

Mostanában van ilyen, a klasszikus kamaszos ellenállás kezd előtérbe kerülni. Benjámin úgy csinál, mintha nem érdekelné, de aztán megnézi, hogy mekkora megtekintésnél jár a videója, és nagyon büszke. Kértem, hogy beszéljük meg őszintén: ha nem akar, akkor nem szerepel. Egyelőre azt mondja, szívesen szerepel, de csak ha tetszik neki, amit kitalálok, De ez így teljesen természetes. Én sem erőltetnék rá olyat, ami neki nem komfortos. Az is motiválja, hogy ha szponzorált tartalomban szerepel, akkor ő is keres vele. Ez nem zsebpénz, azt egyébként is kapnak. Szerintem hasznos, ha tudják, hogy a munkáért pénz jár. Ha bármilyen szponzorált videóban részt vesznek, mindig kapnak gázsit, akárcsak én. Így érzem fairnek. Lilla többet is szeretne szerepelni, de Benjáminnal történnek most inkább olyan dolgok, amikből szívesen kreálok sztorit. Összességében szeretik ezt, élvezik, hogy felismerik őket. Sőt Benjámin a pályaorientációs órára engem hívott az osztályába, hogy beszéljek az influenszerségről. Na ez jó érzés, hogy nem vagy ciki a kamasz fiadnak (nevet).

Anyakivan hogy készül az ünnepekre?

Elutazik külföldre (nevet).

Semjén Nóra gyerekeivel