Élményeket adunk.

Őszi tippek, hogy hogyan maradj pozitív ősszel is

0 216

Az ősz beköszöntével egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak az éjszakák. Ebben az időszakban kevésbé van kedvünk kimozdulni, picit mi is bezárkózunk, ahogy a természet komorabb, hűvösebb időre vált. Nem muszáj engednünk ennek a szomorkás hangulatnak, összeszedtünk pár tippet, hogy hogyan készüljünk fel az őszi-téli időszakra anélkül, hogy mi is túlságosan bezárkóznánk.

  1. Rendezd át a lakásod: A szobák átalakítása és új kiegészítők, dekorációk használata segítenek abba, hogy változatosabbá váljanak a hétköznapok és újnak tűnjön az otthonod. Kellemesen puha takarókkal, illatos gyertyákkal, szezonális kiegészítőkkel, új löketet adhatsz hétköznapjaidnak és javulhat a közérzeted, hangulatod.őszi hangulat

  2. Használj illatokat: Az aromaterápia bizonyítottan jótékony hatásairól sokat olvashatunk. Az illatok képesek befolyásolni a hangulatot, segíteni a relaxációt. Egy pár gondűző illat: Vanília, fahéj, almássütemény, levendula. Kísérletezz bátran!

  3. Sétálj a természetben: Az erdei, vagy akár csak a városi parkok, gyönyörűek ősszel is és télen is. A friss levegő, a természet közelsége, a mozgás, jótékony hatással van a szervezetre és a mentális egészségre is.őszi erdei séta
  4. Foglakozz olyan tevékenységgel, amit szeretsz: Tedd azt, ami boldoggá tesz, például a festés, zenehallgatás vagy akár a főzés, sportolás. Az így eltöltött idő, kikapcsolódást nyújt számodra, amitől boldogabb lehetsz.
  5. Tartsd a kapcsolatot a szeretteiddel: Az online lehetőségek, vagy telefonos hívások/ videóhívások, jó kapcsolattartási lehetőséget jelentenek azokkal is, akikkel nem tudunk személyesen találkozni. Érzelmi támogatást kapcsolataink ápolásával kaphatunk, ami segíti növelni az összetartozás érzést. Ezzel a lelki kiegyensúlyozottság állapotát is fenntarthatjuk.

  6. Tervezd meg a napjaidat: Az időmenedzsment is lehet személyre szabott dolog, ami segít átlendülni a nehézségeken, az időhiányon, a tornyosuló feladatok terhei alól. A teendők és az örömforrások hatékony beosztása segíthet abban, hogy mindenre jusson időd, amire szeretnéd. Ezzel csökkented a stresszt és nyomást magadon.

  7. Keress segítséget: Ha a hangulatod tartósan rossz, sokszor magányra vágysz, fáradt és energiahiányos vagy, képtelen vagy az örömérzésre, nem tesz semmilyen tevékenység boldoggá, akkor bátran keress fel egy szakembert. Pár találkozás is segíthet megoldani a problémáidat.

Ezek a tippek segíthetnek boldogabbá és kiegyensúlyozottabbá tenni a borongós, szürke napokat. Csípjük el ezen évszak szépségeit, varázsoljuk ünneppé a hétköznapokat!

őszi dekoráció