Élményeket adunk.

Kellemes zsivaj, színes kavalkád: Irány a piac!

0 1 090

A piacnak hangulata van, a vásárlást élettel tölti meg. Mindig van egy sztori, egy vicces, egy megható, egy tanulságos. Mindenki másért és máshogy jár piacra, de aki egyszer belekóstol a piac életébe, az biztosan rákap.

Végre itt a tavasz! A piac kínálata pedig hétről hétre bővebb és színesebb lesz, ami egyértelmű jele az évszakváltásnak.

A gyermekeket se hagyjuk otthon! Ismerjék meg a világnak ezen színes és nyüzsgő szegletét is. Észrevétlenül taníthatod meg gyerekednek azt, mi alapján válogasson, mi friss, mi jó, mi hazai, mi egészséges. Az árusok kedvesek, örülnek a gyerekeknek, kóstolót is adnak. Az árusokkal, termelőkkel szóba elegyedve megtanulják a munka értékét, azt, hogy az élelmet megtermelni csak odafigyeléssel, munkával lehet. Szóval, piacra járni menő, menjetek Ti is!

Ahol érdemes körülnézni..

Bókay-Kert

Április 2-án, nagypénteken is nyitva lesz az 1000nm2-en hetente egyszer, minden péntek délután 14.00-19.00 óra között a dizájnban és kínálatban megújult termelői és kézműves piac a Bókay-Kertben.

A járványügyi rendelkezéseknek megfelelve a piac ezúttal 19:00 óráig lesz nyitva. Valamint a hatályos kötelező biztonsági szabályok továbbra is vonatkoznak minden kedves látogatóra.

Egy igazi közösségi hely, ahol az ismerősök összefuthatnak, jókat beszélgethetnek, miközben bevásárolnak, vagy éppen esznek valami finomat az élő háttérzene nyújtotta különleges hangulatban.

Vár Benneteket az ínyencségek tárháza: füstölt húsok, házi sajtok, zöldségek, gyümölcsök, pékáruk, pástétomok, vegán termékek, tejtermékek, termelői mézek, házi lekvárok és szörpök, szószok, savanyúságok, gasztro különlegességek, design és natúr kozmetikumok, ajándéktárgyak széles kínálata, de ha csak ennél egy jót, akkor is érdemes benézni. Tipp! Nincs Abrosz kézműves hamburgere eszméletlenül finom 😊

Mindenképp kóstoljátok meg a Míves rétest is. Nagyjából húszféle, egy- vagy kéttöltelékes rétes kapható, az édestől a sósig, és vannak cukor- meg tejmentes rétesek is. Sietni kell, hamar elfogy 😊

Bringabarát hely

Bókay-Kertben a különböző korosztályú gyermekek illetve a szülők is megtalálják a kikapcsolódási lehetőségeket. A hatalmas parkban hosszú sétákat lehet tenni. A kismotorral és a biciklivel közlekedő kicsik is élvezni fogják.

Már a legkisebbek is megtapasztalhatják a „közúti„ közlekedés élményét. Állandóan fertőtlenített elektromos kisautó várja a 2 és 10 év közötti gyermekeket.

Pontos cím és geokód

1181 Budapest XVIII. kerület, Szélmalom u. 33.

GPS: 47.435822576349 | 19.177387237549

Amennyiben a későbbiekben lazítanak a szabályozásokon a Bókay-piac újra 20:00 óráig fog nyitva tartani. Újra indulhatnak a családbarát és közösségi programok. Az aprónépek a korlátozások megszűnésekor újra ingyenes kézműves workshopon vehetnek részt és újra birtokba vehetik az ugrálóvárat.