Élményeket adunk.

Hulahoppozd magad karcsúra…..

0 809

Sajnos még minden fitnesz és konditerem zárva van. Ha a vírus előtt is rendszeresen mozogtál, biztosan most is megvan az igényed a rendszeres testedzésre. Többféle mozgást művelhetünk kondi terem nélkül is, ilyen például a futás, az online órák, mint pl.:. jóga, spinning, vagy saját testsúlyos edzések. Viszont van egy elfeledett régi jó barát, amelynek hatása 1-2 héten belül centiméterekben mérhető: Ő a hulahopp karika! 

A hulahopp fitnesz eszköz egy karika, amelyet a derekad, a végtagjaid és a nyakad körül tudsz forgatni. A kör alakú eszköz a derék- és a csípőformáláson túl a tartást is javítja, de erősíti a has- és hátizmokat is. Ezzel az eszközzel az igazán kritikus területeket vehetjük célba: a hasat, a derekat, a csípőt, a feneket, de még a combokat is, ráadásul javítja az állóképességet, és közben roppant jól lehet szórakozni!

Hulahopp karikák kínálata meglepően széles: léteznek műanyag, üreges változatok, műanyag, de tömör változatok, illetve fatípusok is. Újabban pedig a nagyon hardcore „masszázs” hulahopp karikák is hatalmas teret hódítanak maguknak. Léteznek olyanok, amelyek a bőrrel érintkező belső részén mágneses kis bütykökkel rendelkeznek, de vannak olyanok is, amin nagyobb és sűrűn elhelyezett piramis alakú „masszázs” részek lettek kialakítva. Vannak olyanok, amelyek hullámosított felülettel rendelkeznek. Ezek a fajta karikák magában foglalják a kardió, akupresszúra, karcsúsító- és masszázs- funkciókat egyben. Az ilyen masszás karikák használata először nem túl kellemes, de idővel megszokhatóak és végeredményt tekintve, tényleg nagyon hatékonyak!

Ha még „kezdő” vagy és szeretnéd elkezdeni akkor a fából készült hulahoppot ajánljuk neked: súlyából adódóan ezzel lehet a legintenzívebb hatást elérni. Aztán rátérhetsz valamelyik centi gyilkos masszázs karikára is, azonban ezeket haladóknak ajánljuk.

Jó hír, hogy a hulahopp karikára elég napi tíz percet szánni, mert annyira intenzíven dolgozza meg a derék kerületét, hogy nincs szükség órákig tartó izzadásra. A hangsúly, mint minden másnál, itt is a rendszerességen van, ha edzésbe fogsz, akkor azt minden nap kell csinálni.

Aztán ha belejöttél nyugodtan emeled az időt, akár 30 percre vagy még tovább! A lényeg, hogy közben jól érzed magad!

Sokan úgy gondolják, ők nem tudnak hulahoppozni, vagy már elfelejtettek, pedig a technikát könnyen el lehet sajátítani hozzá. Állj kisebb terpeszbe, és írj le 360°-os köröket a csípőddel. Csak a csípőd és a derekad mozogjon, illetve a lábaiddal is rásegíthetsz, de a törzsed ne hajoljon meg, és lehetőleg maradjon mozdulatlan. Általában a jobbkezesek balra tudják igazán jól forgatni a hulahoppot, a bal kezesek pedig jobbra, de teljesen mindegy, merre mozogsz, a lényeg, hogy fenn tudd tartani a derekadon a karikát. Gyakorlat teszi a mestert és biztos vagyok benne, hogy idővel sikerülni fog!

Jó szórakozást és karcsúsodást kívánunk! Ha belekezdtél és eredményesnek találtad ezt a fitnesz eszközt írd meg nekünk!