Kékes, lilás árnyalatok
Vöröskáposzta (felvágva, vízben megfőzve, pici ecettel)
Fehér tojásból: kék
Barna tojásból: zöldes árnyalat
Sárgás-zöld árnyalatok
Spenót, csalán (megfőzve)
Zöld tea (tömény főzet)
Sárga, narancsos árnyalat
Kurkuma (1–2 evőkanál por vízhez + ecet)
Sárgarépa (reszelve, főzve – világosabb hatás)
Pirosas, rózsás árnyalat
Cékla (reszelve vagy szeletelve főzve)
Hibiszkusz tea (tömény főzet)
Barna, rozsdás árnyalat
Vöröshagyma héja (nagy mennyiségben, erősen főzve)
Kávé vagy fekete tea (tömény főzet)
Hogyan használd?
Főzd meg az alapanyagot vízben, kb. 30–40 percig.
Szűrd le, majd adj hozzá 1-2 evőkanál ecetet (segíti a színezést).
Tedd bele a főtt tojásokat, és hagyd benne állni:
30 perc – halványabb árnyalat
2–3 óra vagy egy éjszaka – mélyebb, intenzívebb szín
Fehér tojással működik a leglátványosabban, de barnával is szép, földes hatásokat érhetsz el!
Ezek a cikkeink is érdekelhetnek: