Élményeket adunk.

UTAZZ OKOSAN!

Te sem indulsz sehová a smobilod nélkül? Jól teszed, mert óriási segítségedre lehet az utazásaid során - ha letöltöd ezt a néhány applikációt, egy csomó időt, pénzt és persze energiát spórolhatsz, így több marad a lazításra.

0 920

Te sem indulsz sehová a mobilod nélkül? Jól teszed, mert óriási segítségedre lehet az utazásaid során – ha letöltöd ezt a néhány applikációt, egy csomó időt, pénzt és persze energiát spórolhatsz, így több marad a lazításra.

Jelentkezz be!

Ha te is állandóan a WiFi-pontokat keresed a vakáció alatt, hogy interneten keresztül felhívd pár szóra a szülőket, barátokat, elkerülve ezzel a drága roaming-díjakat, a Rebtel applikációt imádni fogod! Ezzel az alkalmazással ugyanis akárhol is vagy a világon, bárhová a helyi tarifákon telefonálhatsz. Ha hosszabb ideig tartózkodsz valahol, akár havi csomagra is előfizethetsz, de perc alapon is vásárolhatsz csomagot, ráadásul minden operációs rendszerre letöltheted.
www.rebtel.com

Vezess úgy, mint a helyiek!

Ha autót vagy robogót tervezel bérelni, Waze nélkül neki ne indulj a kalandnak! A világ legnagyobb közösségalapú közlekedési- és navigációs alkalmazásával nemcsak időt, de rengeteg üzemanyagköltséget is spórolhatsz. A környéken közlekedők valós idejű útinformációival akkor is elkerülheted a forgalmi dugókat, ha még nem ismerted ki magad a helyi viszonyokat illetően, így ahelyett, hogy a csúcsforgalomban araszolnál, még sok-sok látnivaló belefér a napba. Az ingyenes iOS-re és Androidra elérhető alkalmazás magyar nyelven is használható, úgyhogy kevésbé gyakorlott szülőknek, nagyiknak is nyugodtan töltsd le a telefonjára!
www.waze.com

A környéken közlekedők valós idejű útinformációival akkor is elkerülheted a forgalmi dugókat, ha még nem ismerted ki magad a helyi viszonyokat illetően.

Csomagolj profin!

Teljesen természetes, ha szeretsz a lehető legjobban felkészülni utazásodra, de órákba kerülhet, mire utánanézel az úti cél aktuális időjárásának, és minden adottságának, hogy ahhoz mérten pakolhass. Nem úgy a PackPointtal! Ez az alkalmazás ugyanis segít neked összeállítani a csomagolnivalók listáját – csak írd be, hova mész, és máris csekkolja például az éghajlatot, így nem kell gondolkoznod, vigyél-e trópusi eső ellen való kabátot, de a pólók vagy az olvasnivaló számát is listába szedheted vele. Ha pedig kész, megoszthatod a barátiddal, kedveseddel, megkímélve az egész társaságot a hosszas keresgéléstől. A pár eurós app minden pénzt megér, és még angolul is minimálisan kell csak tudni hozzá.
www.packpnt.com/

Teljesen természetes, ha szeretsz a lehető legjobban felkészülni utazásodra, de órákba kerülhet, mire utánanézel az úti cél aktuális időjárásának, és minden adottságának, hogy ahhoz mérten pakolhass.

Merre vezet az utad?

Úgy érzed, keresztül-kasul bejártad a várost? Ha kíváncsi vagy, ez tényleg így van-e, a LiveTrekker alkalmazással megbizonyosodhatsz róla – kirajzolja a térképen, merre mászkáltál egész nap, így nemcsak a napi túra vicces rajzolatát láthatod, de a megtett kilométereket, sebességet is lemérheted vele, így másnap már a tapasztalatok alapján tervezheted meg a következő kört. A legjobb, hogy fényképeket és információkat is rögzíthetsz, így kedvenc helyeidet könnyedén megtalálod újra, akár évekkel később is.
www.livetrekker.com

Ma már nem kell nehéz útikönyveket cipelned ahhoz, hogy megismerd az összes látnivalót egy ismeretlen városban.

Útikönyv egy gombnyomásra

A Sygic Travel alkalmazás birtokában biztos, hogy sosem kerülik majd el figyelmed a legfontosabb látnivalók, így nem kell nehéz útikönyveket magaddal cipelned. Igényeidnek megfelelő útiterveket kalkulál akár egy napod van az adott helyre, akár egy heted, sőt, még menet közben is jelez, ha épp egy látványosság felé közelítesz. Megmutatja, mit mikor érdemes meglátogatni, és offline is használható térképeket, útmutatókat tesz elérhetővé.
www.travel.sygic.com